Ako chrániť heslom súbor PDF na Disku Google

Disk Google neponúka natívne funkcie na ochranu súborov a dokumentov vrátane súborov PDF, dokumentov Google a tabuliek heslom. Používatelia nemajú ani možnosť chrániť priečinok na Disku Google heslom. našťastie Amit Agarwal, odborník na vývojárov spoločnosti Google vytvoril súbor nástrojov PDF, aby prekonal toto určité obmedzenie.

PDF Toolbox je doplnok pre Disk Google, ktorý používateľom umožňuje pridať ochranu heslom do súborov PDF a dokumentov Google. Aplikácia tiež umožňuje dešifrovať alebo odstrániť heslá z PDF pomocou Disku Google. Vďaka nástroju PDF Toolbox teraz nebudete musieť najprv sťahovať súbor do počítača, aby ste ho zašifrovali alebo dešifrovali pomocou špeciálneho programu. Svoje dokumenty môžete jednoducho chrániť z rozhrania Disku Google. Okrem šifrovania je možné pridať obmedzenia pre tlač a komentovanie PDF.

Jedinou nevýhodou je, že sada nástrojov PDF musí pred šifrovaním previesť natívne dokumenty Google, ako sú Dokumenty, Tabuľky a Prezentácie Google, do formátu PDF. Ak sa primárne zaoberáte súbormi PDF, nemali by ste sa obávať straty pôvodného formátu súboru.

POZNÁMKA: Nemôžete vybrať súbory PDF alebo súbory Google presahujúce 10 MB, pretože Disk Google stanovuje limit veľkosti súboru 10 MB.

Teraz sa pozrime, ako môžete pomocou nástroja PDF Toolbox chrániť heslom dokument PDF, súbor Excel alebo dokument Google na Disku Google.

Ako šifrovať súbory PDF na Disku Google

Ak chcete súbor PDF na Disku Google chrániť heslom, postupujte podľa krokov nižšie.

  1. Nainštalujte doplnok PDF Toolbox a udeľte mu potrebné povolenie.
  2. Vyberte si účet Google a stlačte „Povoliť“, čím povolíte nástroju PDF prístup k vašim súborom na Disku Google.
  3. Po inštalácii sa na bočný panel Disku pridá súbor nástrojov PDF. Ak bočný panel nevidíte, stačí kliknúť na tlačidlo „Otvoriť bočný panel“ v pravom dolnom rohu.
  4. Ak chcete šifrovať, vyberte súbor PDF alebo dokument Google na Disku Google a kliknite na ikonu „PDF Toolbox“ na bočnom paneli.
  5. Kliknutím na „Autorizovať“ udelíte prístup k vybranému súboru. Vždy, keď chcete zašifrovať alebo dešifrovať súbor, musíte vykonať autorizáciu.
  6. Teraz rozbaľte časť „Šifrovať PDF“. Zadajte názov výstupného súboru, zadajte heslo a vyberte, či chcete povoliť tlač a komentáre k zašifrovanému súboru.
  7. Kliknutím na tlačidlo „Zašifrovať“ pridáte do súboru PDF ochranu heslom.

Po zašifrovaní súboru sa automaticky uloží ako samostatný súbor do vášho adresára Disku Google. Otvorte súbor a na otvorenie bude teraz potrebné heslo. Medzitým si tiež môžete stiahnuť chránený súbor alebo ho priamo poslať e-mailom ako prílohu požadovanej osobe.

PREČÍTAJTE SI TIEŽ: Ako uložiť PDF z Disku Google do iPhone

Ako odstrániť heslo z PDF na Disku Google

Ak chcete odomknúť súbor PDF na Disku Google, postup je podobný.

  1. Vybrali ste heslom chránený súbor PDF na Disku Google a na bočnom paneli otvorili aplikáciu „PDF toolbox“.
  2. Autorizujte PDF Toolbox na prístup k zašifrovanému súboru.
  3. Rozbaľte časť „Dešifrovať PDF“ a zadajte heslo, ktoré ste predtým používali na uzamknutie súboru PDF.
  4. Kliknite na tlačidlo „Dešifrovať“ a ak je heslo správne, všetky obmedzenia PDF budú odstránené.
  5. Odomknutý súbor PDF (bez ochrany heslom) sa nahrá na váš Disk ako nový súbor.

Ako uzamknúť aplikáciu Disk Google na iPhone

Nie je možné chrániť heslom súbor alebo priečinok v aplikácii Disk Google na zariadení iPhone alebo iPad. Disk Google si však môžete zabezpečiť pomocou Face ID alebo Touch ID na vašom iOS zariadení. Týmto spôsobom môžete zabrániť neoprávnenému prístupu k aplikácii Disk Google na vašom iPhone.

Ak chcete uzamknúť Disk Google na zariadeniach iPhone a iPad, postupujte podľa krokov uvedených nižšie.

  1. Uistite sa, že je aplikácia Disk Google aktualizovaná na najnovšiu verziu. [Pozri: Aktualizácia aplikácií v systéme iOS 14]
  2. Otvorte aplikáciu Disk Google a klepnite na tlačidlo ponuky (ikona hamburgeru) vľavo hore.
  3. Klepnite na položky Nastavenia > Obrazovka ochrany osobných údajov.
  4. Zapnite prepínač vedľa položky „Obrazovka ochrany osobných údajov“.
  5. Klepnite na možnosť „Požadovať overenie“ a vyberte „Okamžite“, ak chcete, aby sa Disk uzamkol okamžite po prepnutí na inú aplikáciu.

Aplikácia Disk Google bude odteraz vyžadovať overenie Face ID alebo Touch ID vždy, keď k nej pristúpite.

Tagy: Add-onGoogle DocsGoogle DrivePassword-ProtectPDFPrivacy