Ako dvojitým kliknutím na iPhone 11 nainštalovať aplikácie z App Store

Odkedy Apple uviedol iPhone X v roku 2017 na trh, veľa sa zmenilo. V iPhone X a novších iPhonoch nie je žiadne tlačidlo Domov, a teda ani Touch ID. Bočné tlačidlo nahrádza tlačidlo napájania v iPhone 8 a starších verziách, zatiaľ čo Face ID nahrádza Touch ID. Ak vlastníte iPhone X alebo novší, musíte používať gestá na navigáciu v telefóne, multitasking, vyhľadávanie, prístup k Control Center a ďalšie.

To znamená, že ak ste inovovali na iPhone 11 z iPhone 8 alebo staršieho, môže byť pre vás spočiatku ťažké zistiť nové ovládacie prvky a funkcie. Jeden takýto problém nastáva, keď vás App Store pri inštalácii aplikácií požiada o „Inštaláciu dvojitým kliknutím“. Podobne sa zobrazuje „Potvrdenie dvojitým kliknutím“ pre nové predplatné a „Zaplatenie dvojitým kliknutím“, keď uskutočníte transakciu pomocou Apple Pay.

Na starších telefónoch iPhone ste mohli jednoducho overiť stiahnutie aplikácie alebo nákup v aplikácii pomocou Touch ID. To isté však nie je možné na sérii iPhone 11, ktorá používa Face ID.

Čo znamená dvojité kliknutie na iPhone?

Vyskakovacie okno s dvojitým kliknutím, ktoré sa zobrazí pri inštalácii aplikácie alebo pri nákupe, je v skutočnosti ďalším krokom na overenie nákupov alebo odberov aplikácií. Dokonca sa zobrazí, keď si stiahnete bezplatné aplikácie z App Store. Účelom tohto druhého kroku je zabrániť používateľom v náhodnom sťahovaní aplikácií a neúmyselných nákupoch pomocou Face ID.

SÚVISIACE: Ako vypnúť dvojité klepnutie na vytváranie snímok obrazovky v systéme iOS 14

Ako dvakrát kliknete na iPhone 11 / iPhone 12

Keď sa zobrazí kontextové okno Inštalovať/Potvrdiť/Zaplatiť dvojitým kliknutím, jednoducho dvakrát rýchlo stlačte bočné tlačidlo (fyzické tlačidlo na pravej strane). Po potvrdení iPhone vykoná konečnú autentifikáciu pomocou Face ID a umožní vám nainštalovať konkrétnu aplikáciu.

Dvakrát stlačte bočné tlačidlo pre potvrdenie

Osobne som nemal problém porozumieť funkcii dvojitého kliknutia, aj keď som prvým používateľom iPhone (11). Mnoho ľudí to zároveň považuje za mätúce a nakoniec dvakrát poklepú na bielu animáciu na obrazovke, ktorá sa zobrazí vpravo hore.

Môžeme za to viniť Apple, pretože pokyny na obrazovke nie sú príliš jasné. Zobrazená správa môže namiesto toho znieť „Nainštalujte dvojitým kliknutím na bočné tlačidlo“. Našťastie v systéme iOS 13 spoločnosť Apple pridala správu „Potvrdiť bočným tlačidlom“ v spodnej časti obrazovky, aby sa veci zjednodušili.

ČÍTAJTE AJ: Ako posielať živé fotografie v Messengeri

Tagy: App StoreApple PayAppsFaceIDiPhone 11Security