Ako vypnúť dvojité ťuknutie na vytváranie snímok obrazovky na iPhone

iOS 14 obsahuje niekoľko nových funkcií, z ktorých je nanajvýš vzrušujúca možnosť robiť snímky obrazovky poklepaním na zadnú stranu vášho iPhone. 'Späť Klepnite na‘ je funkcia dostupnosti, ktorá vám umožňuje vykonávať množstvo rýchlych akcií. Používatelia môžu spustiť spätné klepnutie pomocou gesta dvojitého alebo trojitého klepnutia. Pomocou skratky Back Tap môžete rýchlo urobiť snímku obrazovky, uzamknúť obrazovku, otvoriť ovládacie centrum, vyvolať Siri a oveľa viac.

Mnoho používateľov považuje za veľmi užitočné a pohodlné robiť snímky obrazovky dvojitým klepnutím. To znamená, že ak nebudete pri manipulácii so svojím iPhone opatrní, môžete urobiť veľa náhodných snímok obrazovky. V takom prípade možno budete chcieť vypnúť možnosť dvojitého ťuknutia na snímku obrazovky. Tu je návod, ako to možno urobiť.

Ako zakázať dvojité klepnutie pre snímky obrazovky v systéme iOS 14

  1. Prejdite do časti Nastavenia > Dostupnosť.
  2. V časti Fyzické a motorické klepnite na možnosť „Dotyk“.
  3. Posuňte zobrazenie nadol a vyberte „Klepnutie späť“.
  4. Klepnite na „Dvojité klepnutie“ a vyberte žiadne. Voliteľne môžete namiesto snímky obrazovky zvoliť inú akciu. V prípade, že na snímky obrazovky používate trojité klepnutie, vyberte aj možnosť Žiadne.

to je všetko. Teraz sa snímka obrazovky nezachytí, keď dvakrát klepnete na zadnú stranu vášho iPhone.

SÚVISIACE: Ako vypnúť režim spánku na iPhone so systémom iOS 14

Tip: Vypnite prebudenie klepnutím na iPhone

Ako už názov napovedá, táto funkcia vám umožní prebudiť váš iPhone klepnutím na obrazovku. Funkciu „Tap to Wake“ nájdete na iPhonoch s podporou Face ID, ako sú iPhone 12, 11, XS, XR a iPhone X. Pomocou Tap to Wake môžete jednoducho prebudiť svoj iPhone z pohotovostného režimu jedným alebo dvojitým ťuknite namiesto stlačenia bočného tlačidla.

Aj keď je dvojité ťuknutie na prebudenie užitočné, môže viesť k neúmyselným alebo náhodným dotykom na obrazovke a rozsvietiť ju. Zvyčajne sa to stane, keď držíte zariadenie alebo keď máte zariadenie vo vrecku. Zbytočné prebúdzanie obrazovky niekoľkokrát za deň môže spôsobiť rýchle vybitie batérie.

Aby ste predišli náhodným klepnutiam, je lepšie vypnúť dvojité klepnutie na prebudenie na iPhone. Urobiť tak, prejdite na Nastavenia > Prístupnosť > Dotyk. Potom vypnite prepínač vedľa položky „Klepnutím prebudíte“.

Okrem toho môžete vypnúť funkciu Raise to Wake v časti Nastavenia > Displej a jas. Potom vypnite prepínač pre „Zvýšiť na prebudenie“. Teraz sa obrazovka telefónu nezapne automaticky, keď zdvihnete iPhone z rovného povrchu.

ČÍTAJTE AJ: Ako dvojitým kliknutím nainštalovať aplikácie z App Store

Tagy: iOS 14iPhoneTips