Žiadna aktualizácia systému Android 4.4 KitKat pre Galaxy Nexus, prečo?

Nedávnym uvedením Androidu 4.4 na trh Google dal jasne najavo, že Samsung Galaxy Nexus nedostane oficiálnu aktualizáciu Androidu 4.4 (KitKat). Ako uviedla spoločnosť Google, dôvodom, prečo Galaxy Nexus nedostal aktualizáciu KitKat, je to telefón nespadá do obdobia 18-mesačnej aktualizácie. Aj keď iné zariadenia Nexus, konkrétne Nexus 4, Nexus 7 a Nexus 10, majú nárok na aktualizáciu KitKat, čo sklamalo väčšinu používateľov Galaxy Nexus.

Galaxy Nexus bol uvedený na trh pred dvoma rokmi a doteraz zariadenie dostalo všetky OTA aktualizácie, najnovšou je Android 4.3 Jelly Bean a bohužiaľ to môže byť jeho posledná oficiálna aktualizácia. Teraz je to problém pre používateľov, ktorí sa rozhodnú pre smartfón Nexus, pretože si užijú všetky chutné budúce aktualizácie. Tí, ktorí majú určité odborné znalosti, si však môžu vychutnať príchuť KitKat na svojom Galaxy Nexus nainštalovaním vlastných ROM pre Android 4.4 KitKat, ktoré sa už začali objavovať, čo je česť komunite vývojárov systému Android. Tieto ROM vytvorené zo zdroja Android 4.4 sú v súčasnosti prvé verzie, a preto majú niekoľko problémov, ako sú animácie a grafické chyby. Ak teda používate na svojom primárnom telefóne, je lepšie počkať na stabilný.

Čo môže byť skutočnou príčinou?

Napriek tomu sa Android 4.4 zameriava na zlepšenie výkonu a zníženie požiadaviek na pamäť, aby bolo možné pracovať na zariadeniach s 512 MB RAM. Prečo potom adekvátne zariadenie, ako je Galaxy Nexus s 1 GB RAM a dvojjadrovým procesorom, nemôže fungovať? Ako uvádza Engadget, Dôvodom môže byť procesor TI v Galaxy Nexus, pretože výrobca čipsetov Texas Instruments je teraz mimo prevádzky, a preto nemôže poskytnúť potrebnú podporu pre budúce aktualizácie operačného systému.

Tagy: AndroidGalaxy NexusAktualizácia GoogleNewsROM