Opravte chybu Google Play [RPC:S-5:AEC-0] pri sťahovaní a aktualizácii aplikácií

V poslednej dobe sa mnohým používateľom systému Android zobrazuje chyba na ich zariadeniach, keď sa pokúšajú stiahnuť aplikáciu alebo aktualizovať akúkoľvek aplikáciu z Obchodu Google Play. Zobrazená chyba „Chyba pri získavaní informácií zo servera.[RPC:S-5:AEC-0]“ sa pravdepodobne objaví po aktualizácii na Android 4.3 alebo 4.2, čo bráni používateľom aktualizovať a sťahovať akékoľvek aplikácie. Možno, ak váš telefón alebo tablet s Androidom zobrazuje rovnakú chybu, môžete ju ľahko opraviť vyskúšaním jednej z nižšie uvedených metód:

Metóda 1 – Môžete to jednoducho opraviť odstránením svojho účtu Google a jeho opätovným pridaním. Zdá sa, že to funguje pre väčšinu používateľov a osobne som tiež vyskúšal rovnaký trik na Nexus 4 so systémom Android 4.3 a funguje ako kúzlo. Poznámka: Ak ste pridali viac ako jeden účet Google, odstráňte ich všetky podľa krokov nižšie.

Prejdite do časti Nastavenia > Účty >Google. Otvorte svoj účet Google, kliknite na ponuku a vyberte možnosť Odstrániť. Zobrazí sa potvrdzovacie pole, kliknite na „Odstrániť účet“. Teraz otvorte Google Play, prijmite podmienky a po zobrazení výzvy vyberte možnosť pridať existujúci účet. Po pridaní účtu Google by ste mali mať možnosť aktualizovať a inštalovať aplikácie ako predtým.

Metóda 2 – Vyskúšajte túto metódu, ak vám vyššie uvedená metóda nevyhovuje.

1. Odstráňte svoj účet Google (pozri metódu 1)

2. Prejdite do Nastavenia > Aplikácie >Všetky

3. Vymažte údaje pomocou „Zmazať dáta“ pre tieto 3 služby – Obchod Google Play, Rámec služieb Google a Správca sťahovania.

4. Teraz reštartujte telefón.

5. Otvorte Google Play a pridajte existujúci účet.

Toto by malo vyriešiť problém so sťahovaním, dajte nám vedieť.

Tagy: AndroidAppsGoogleGoogle PlayTipyTricksUpdate