Ako manuálne aktualizovať aplikácie v iOS 14 a iOS 15 na iPhone

Ak ste novým používateľom systému iOS alebo ste práve naskočili do rozbehnutého vlaku iPhone, pri pokuse o aktualizáciu aplikácií sa môžete cítiť stratení. Je to hlavne preto, že rozhranie na manuálnu aktualizáciu aplikácií v iOS 14 a iOS 15 nie je priamo prístupné a môže byť trochu ťažké ho nájsť. Medzitým, ak prichádzate z iOS 13, musíte si byť dobre vedomí krokov na aktualizáciu aplikácií na vašom iPhone alebo iPad.

Pre tých, ktorí nevedia, Apple urobil miernu zmenu v rozhraní App Store počnúc beta verziou iOS 13. Na rozdiel od iOS 12 a predchádzajúcich verzií iOS teraz nenájdete záložku „Aktualizácie“ v spodnej lište Obchod s aplikaciami. V systémoch iOS 13, iOS 14 a iOS 15 bola karta Aktualizácie skôr nahradená novou kartou „Arcade“. Apple Arcade je predplatiteľská služba videohier od spoločnosti Apple.

Neboj sa!Možnosť ručnej aktualizácie konkrétnej alebo všetkých aplikácií stále existuje v systémoch iOS 14 a iOS 15. Apple práve zmenil svoje umiestnenie a používatelia iOS si teraz môžu aktualizovať svoje aplikácie zo sekcie účtu v App Store. Pozrime sa ako.

Ako aktualizovať aplikácie na iPhone so systémom iOS 14 a iOS 15

Ak chcete aktualizovať aplikácie na svojom iPhone a iPade so systémom iOS 15, iOS 14 a iOS 13, postupujte podľa krokov nižšie.

  1. Prejdite do obchodu App Store.
  2. Klepnite na svoj profilový obrázok vpravo hore.
  3. Potiahnutím nadol obnovíte stránku a zobrazíte aplikácie s najnovšími aktualizáciami. Bohužiaľ, musíte to robiť často, aby ste našli všetky aplikácie s najnovšími aktualizáciami.
  4. Prejdite nadol a zobrazte aplikácie s dostupnými aktualizáciami.
  5. Klepnutím na „Aktualizovať všetko“ aktualizujete všetky aplikácie naraz. Prípadne klepnite na tlačidlo „Aktualizovať“ vedľa aplikácie a aktualizujte iba konkrétne aplikácie.

Podobným spôsobom môžete aktualizovať aplikácie na iPhone SE 2.

Ak chcete zobraziť nedávno aktualizované aplikácie, prejdite nadol do spodnej časti sekcie Účet.

ČÍTAJTE AJ: Ako vypnúť dvojité klepnutie pre snímky obrazovky na iPhone

Alternatívny spôsob, ako nájsť aktualizácie aplikácií pre iOS 14 a iOS 15

Toto je rýchlejší spôsob, ako nájsť zoznam dostupných aktualizácií pre všetky aplikácie v systémoch iOS 14 a iOS 15

Jednoducho klikni a podrž ikonu App Store na domovskej obrazovke alebo v knižnici aplikácií. Potom klepnite na „Aktualizácie“. Dostanete sa priamo do sekcie aktualizácií, kde môžete aktualizovať svoje obľúbené aplikácie podľa vyššie uvedených krokov.

Zaujímavé je, že ikona App Store zobrazuje odznak s upozornením, ktorý zobrazuje počet čakajúcich aktualizácií aplikácie. Používateľom to pripomína, že je potrebné aktualizovať určitý počet nainštalovaných aplikácií.

Ako povoliť automatické aktualizácie aplikácií v systéme iOS 14/iOS 15

Napriek tomu môžete tiež povoliť automatické aktualizácie pre aplikácie v systéme iOS 14. To sa hodí, ak uprednostňujete automatickú aktualizáciu všetkých aplikácií.

Urobiť tak, prejdite do časti Nastavenia > App Store. V časti Automatické sťahovanie zapnite prepínač „Aktualizácie aplikácií“.

PREČÍTAJTE SI TIEŽ: Ako obísť aplikáciu Skratky v systéme iOS 14

Tagy: App StoreAppsiOS 13iOS 14iOS 15iPadiPhone